المقادير:
كيلو سمك فيليه
عصير 3 ليمونات
ملح وفلفل أسود
ملعقة كبيرة زبدة
ملعقة صغيرة كمون
4 فصوص ثوم مفرومين
ملعقة كبيرة بهارات سمك (هتلاقيها عند العطار)
أوراق كزبرة خضراء "للتزيين"
ليمونة مقطّعة شرائح "للتزيين"
الطريقة:
1- تبّلي السمك في بهارات السمك لمدة نصف ساعة.
2- بعد كده سيّحي الزبدة على نار هادية، وضيفي معاها الثوم المفروم والملح والفلفل والكمون، وقلّبيهم كلهم مع بعض لمدة 5 دقائق.
3- ضيفي عليهم السمك، وقلّبيهم مع بعض لمدة 5 دقائق كمان أو لغاية ما تلاقي إن السمك لونه بقى دهبي.
4- ضيفي عليهم عصير الليمون، وسيبيهم مع بعض على النار لمدة 3 دقائق، وبعد كده ارفعي الطاسة من على النار، واغرفي السمك في طبق التقديم، وزيّنيه بأوراق الكزبرة وشرائح الليمون.. وبألف هنا وشفا.