المقادير:
¼ كيلو مشروم شرائح
¼ كيلو صدور فراخ مقطّعة شرائح
2 ثمرة طماطم مقطعة شرائح
2 ملعقة كبيرة بقدونس مفروم
2 ملعقة صغيرة كزبرة مفرومة
3 فصوص ثوم مقطع شرائح
2 ملعقة كبيرة عصير ليمون
2 ثمرة بصل مقطع شرائح
4 ملعقة كبيرة زيت زيتون
ملعقة كبيرة مستردة
ملعقة صغيرة بهارات
3 ثمرة فلفل ألوان
بصلة مبشورة
ملح وفلفل
عيش شامي
الطريقة:
1- تبّلي شرائح الفراخ بالملح والفلفل والبصل والليمون، وسيبيهم في التتبيلة دي لمدة ساعتين، وبعد كده شوّحي الفراخ مع شوية زيت على النار لحد ما تستوي.
2- حطّي زيت الزيتون في نفس الطاسة اللي شوّحتي فيها الفراخ، وشوّحي فيها شرائح البصل والفلفل الألوان وتبّليهم بالملح والفلفل.
3- حطّي المشروم في طاسة تانية وعليه زيت الزيتون وشرائح الثوم، وشوّحيه على النار مع شوية ملح وفلفل وعصير الليمون والمستردة، وقلّبيهم كويس على نار متوسطة.
4- بعد ما تحسّي إن المشروم دخل في السوى، اخلطيه مع الخضار والفراخ، وضيفي عليهم البهارات والبقدونس والكزبرة وقلّبيهم كويس مع بعض.
5- حطّي الفاهيتا في العيش الشامي ولفّيه كويس، وحطّي الساندوتشات في طبق التقديم.. وبالهنا والشفا.